.

 

Een warm voor kinderen


Artikel in 'Het Belang van Limburg' op zaterdag 22 en zondag 23 april 2006.

De vzw Spaciba  had
besloten om als eerste actie voor de weeskinderen van Kazachstan een sportdag te organiseren. Waar kan die beter doorgaan dan op het mooie, uitgebreide domein van park Molenheide uit Houthalen-Helchteren. Na veel vergaderen en organiseren was het dan eindelijk zover.

Op vrijdag 21 en 28 april waren de eerste groepen al om 19uur 15 op afspraak. Alle kinderen hadden er enorm veel zin in, dat toonden de lachende en nieuwsgierige gezichten ons. Bij aankomst werden de groepen begeleid naar het verzamelpunt, waar de nodige uitleg gegeven werd. Daarna konden ze meteen in actie schieten. De verschillende groepen hadden zowel sport als spel op het programma staan. Om iedereen zoveel mogelijk sporten te laten uitproberen hadden we op voorhand een doorschuifsysteem gemaakt en dit bleek goed te werken. De groepen die geen sport hadden konden ofwel in de prachtige binnenspeeltuin ofwel in het subtropische zwembad genieten. Tijdens de middag werd er dan gewisseld.

Onze hoofdsponsor Jaga uit Diepenbeek bood elk kind nog een lekkere verfrissing aan. Dit was voor velen was dit zeer welkom, want gezweet en gezwoegd hadden ze wel.
 

Om wat extra geld te kunnen schenken had de directeur van Vrije Basisschool ‘de Kievit’ iets ludieks bedacht. De ouders mochten hem sponsoren tijdens een zwemwedstrijd waarin hij zoveel mogelijk baantjes zou zwemmen. Elke gezwommen lengte betekende 1, 2 of 5 cent voor Spaciba. Dit heeft uiteindelijk 720 euro opgebracht.
 

Vzw Spaciba mag na deze eerste grote actie toch spreken van een succes want de 2 dagen hebben ruim € 2000 opgebracht en heel wat bruikbare spullen waar de weeskinderen blij mee zullen zijn.
 

Op naar ons volgend evenement!